Trianon 100

Köszöntöm az Iskolaközösséget!

Ma van Trianon 100. évfordulója, és nincs iskola, nem tudunk együtt emlékezni, nincs nagyszabású műsor, sem emlékbeszéd vagy rendhagyó történelem óra.

De az mégsem lehet, hogy úgy csináljunk, mintha semmi sem történt volna, vagy ami történt, az nem annyira fontos, hiszen vérre menő személyes és családi ügyeinkről van szó.

Jelen helyzetben két dolgot javaslok:

1.Az egyik, hogy csatlakozzunk a kárpátaljai cserkészek kezdeményezéséhez, és az összetartozás tűzét mi is gyújtjsuk meg; ki-ki ahol éppen van, otthon, családdal, barátokkal. Este pontosan 20 óra 20 perckor. Kattintsatok az összetartozás tüze linkre és a szerint cselekedjetek!

Mi tanárok, akik tehetjük, az iskola udvarán gyújtjuk meg tüzünket, mert ez a tűz nagyon komoly dolog. Tud üzenni, mondani, jelenteni valami fontosat szó nélkül is.

2.A másik, hogy elküldök nektek egy rövid emlékbeszédet, melyet gimnáziumi barátom, Balog Zoltán, a Budapesti Németajkú Református Gyülekezet lelkésze mond el. Küldöm, mert nagyon igaz, nagyon magyar, nagyon torokszorító, nagyon keresztény és nagyon azt a szellemiséget tükrözi, amit a mi iskolánk is szeretne képviselni!

Trianon

Aktuális

csengetes2020
ciposdoboz2020
felkialtojel
Elkészült az iskolánkat bemutató videó! Ismerj meg bennünket egy virtuális nyílt nap keretében! Link: https://youtu.be/3r-QgseoVq0
informacio 20201112