Köszöntöm az Iskolaközösséget!

Ma van Trianon 100. évfordulója, és nincs iskola, nem tudunk együtt emlékezni, nincs nagyszabású műsor, sem emlékbeszéd vagy rendhagyó történelem óra.

De az mégsem lehet, hogy úgy csináljunk, mintha semmi sem történt volna, vagy ami történt, az nem annyira fontos, hiszen vérre menő személyes és családi ügyeinkről van szó.

Jelen helyzetben két dolgot javaslok:

1.Az egyik, hogy csatlakozzunk a kárpátaljai cserkészek kezdeményezéséhez, és az összetartozás tűzét mi is gyújtjsuk meg; ki-ki ahol éppen van, otthon, családdal, barátokkal. Este pontosan 20 óra 20 perckor. Kattintsatok az összetartozás tüze linkre és a szerint cselekedjetek!

Mi tanárok, akik tehetjük, az iskola udvarán gyújtjuk meg tüzünket, mert ez a tűz nagyon komoly dolog. Tud üzenni, mondani, jelenteni valami fontosat szó nélkül is.

2.A másik, hogy elküldök nektek egy rövid emlékbeszédet, melyet gimnáziumi barátom, Balog Zoltán, a Budapesti Németajkú Református Gyülekezet lelkésze mond el. Küldöm, mert nagyon igaz, nagyon magyar, nagyon torokszorító, nagyon keresztény és nagyon azt a szellemiséget tükrözi, amit a mi iskolánk is szeretne képviselni!

Trianon

Aktuális

2020 tanevinf
ecl 2020 szept
Default Image
Megérkeztek az ECL bizonyítványok.Átvehető az iskolában!
erasmus flag
Iskolánk 2019-1-HU01-KA102-060170 regisztrációs számmal ERASMUS+pályázatban vett részt, az Európai Unió finanszírozásában. Link:…
Diákigazolvánnyal kapcsolatos tudnivalók Az egészségügyi veszélyhelyzet megszűnésével kapcsolatosan 2020. június 17. napján…