A 2023-as év méltó szakmai befejezése!

A 2023-as év méltó szakmai befejezése!

Diákjaink december 15-én pénteken részt vettek a BGSZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola gasztronómiai versenyén.

A verseny témája:

A budapesti gasztronómia korszakainak felelevenítése, a vendéglátásban maradandót alkotó, egy-egy kiemelkedő személyiség, különleges étterem, kávéház, vendéglátóhely bemutatása az elmúlt 150 évből.

A versenyfeladatok szakmánként a következők voltak:

Szakács: Leves, valamint főétel elkészítése 7 adagban, az előre meghatározott alapanyagok felhasználásával.

Cukrász: Dísztorta készítése és "Mignon új köntösben"

Pincér: Menükártya készítése, valamint az élőmunka: leves, főétel és desszert felszolgálása, svájci felszolgálási módban. Bor, ásványvíz és digesztív felszolgálása.

Diákjaink heteken át gyakoroltak, a szorgalmas munka meg is hozta eredményét:

Pincéreink- Hoffmann Panna (11.A) és Szabó Lara (11.A) a kreatív és gyönyörű asztalterítésért különdíjat kapott a neves zsűritől. Felkészítő tanáruk: Papp Zoltán.

Szakácsaink, Balogh Huba (12.A) és Véber Tamás (11.B), a csodálatos menüvel, az ínycsiklandó fogásokkal az előkelő második helyezést érték el! Felkészítő tanáruk Kocsonya Kálmán.

A cukrász csapat- Gelencsér Réka (12.A) Czipri Brigitta (11.A) pedig a szemet gyönyörködtető tortájukkal és desszertjeikkel kiérdemelték az első helyezést! Felkészítő tanáruk: Herczegné Polácska Szilvia.

Szívből gratulálunk diákjainknak, tanáraiknak pedig köszönjük áldozatos munkájukat!

A 2023-as év méltó szakmai befejezése!

Diákjaink december 15-én pénteken részt vettek a BGSZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola gasztronómiai versenyén.

A verseny témája:

A budapesti gasztronómia korszakainak felelevenítése, a vendéglátásban maradandót alkotó, egy-egy kiemelkedő személyiség, különleges étterem, kávéház, vendéglátóhely bemutatása az elmúlt 150 évből.

A versenyfeladatok szakmánként a következők voltak:

Szakács: Leves, valamint főétel elkészítése 7 adagban, az előre meghatározott alapanyagok felhasználásával.

Cukrász: Dísztorta készítése: "Mignon új köntösben"

Pincér: Menükártya készítése, valamint az élőmunka: leves, főétel és desszert felszolgálása, svájci felszolgálási módban. Bor, ásványvíz és digesztív felszolgálása.

Diákjaink heteken át gyakoroltak, a szorgalmas munka meg is hozta eredményét:

Pincéreink- Hoffmann Panna (11.A) és Szabó Lara (11.A) a kreatív és gyönyörű asztalterítésért különdíjat kapott a neves zsűritől. Felkészítő tanáruk: Papp Zoltán.

Szakácsaink, Balogh Huba (12.A) és Véber Tamás (11.B), a csodálatos menüvel, az ínycsiklandó fogásokkal az előkelő második helyezést érték el! Felkészítő tanáruk Kocsonya Kálmán.

A cukrász csapat- Gelencsér Réka (12.A) Czipri Brigitta (11.A) pedig a szemet gyönyörködtető tortájukkal és desszertjeikkel kiérdemelték az első helyezést! Felkészítő tanáruk: Herczegné Polácska Szilvia.

Szívből gratulálunk diákjainknak, tanáraiknak pedig köszönjük áldozatos munkájukat!

További cikkek

Kapcsolat

Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola

Cím: 8086 Felcsút, Fő út 191.

Telefonszám: +36 (30) 883-85-14

E-mail: [email protected]

Webcím: https://letenyeyiskola.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/letenyeyiskola/

Instagram https://www.instagram.com/letenyeyiskola/