Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fi x éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként. KOMPETENCIAELVÁRÁS Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
• a vezető szakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
• előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre; • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
• betartja és betartatja a HACCP szabályzatot; • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
• a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
• képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani. Azoknak a kreatív fi ataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.
Telefonszám: +36 (30) 883-85-14
E-mail: titkarsag@letenyeyiskola.hu
Webcím: https://letenyeyiskola.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/letenyeyiskola/