Görögisták 2023.09.29.

Az elmúlt napok nagyon mozgalmasan teltek „görögistáinknál”. Komolyan fejest ugrottak a munkába, ki- ki a saját területén: A gazdák belekóstoltak egy kivifarm életébe, másnap egy öntözőrendszer manufaktúrában jártak. A szakácsoknak volt egy elég hosszú, fárasztó napjuk, tintahal és egyéb ínyencségek társaságában, elfáradtak, de ügyesek voltak! A többi nap sem lazsáltak, bár a kirándulások kicsit könnyítettek elviselni nehéz sorsukat :). A cukrászok a jellegzetes görög sütemények készítése mellett a habos- babos szeletek díszítésében, tálalásában vettek részt. A pincérek is hozták szokásos formájukat, nagy gonddal sürgölődtek az ebédnél, majd a vacsoravendégek körül.

Most jöjjön egy kis beszámoló a szabadidőről, bár erről inkább a képek beszéljenek: voltak a mieink hajókiránduláson, Szkhiatos szigetén, vagy ahogy többen ismerik- a „Mamma Mia” szigeten kötöttek ki.(Itt forgatták a kedvelt Mamma Mia c. filmet) Igazi bulihangulat volt a hajón! Jártak Letenyey-seink Thesszalonikiben. Megismerkedtek az igazi tengerparti nagyváros néhány nevezetességével, bebarangolták a híresebb utcákat, Arisztotelész szobránál magukba szívtak némi bölcsességet, Nagy Sándor szobránál pedig erőt gyűjtöttek a továbbiakhoz :).

Már csak néhány napjuk maradt Görögországban diákjainknak. Reméljük azt is élményekkel teli, a munkától jólesően elfáradva töltik.

 

További cikkek

Kapcsolat

Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola

Cím: 8086 Felcsút, Fő út 191.

Telefonszám: +36 (30) 883-85-14

E-mail: [email protected]

Webcím: https://letenyeyiskola.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/letenyeyiskola/

Instagram https://www.instagram.com/letenyeyiskola/