Hazatértek a "Görögisták"!

Ezt az utolsó beszámolót már akkor olvashatja mindenki, mikor a mieink már szerencsésen hazaértek! Hosszú és fárasztó buszos út várt rájuk, több órás várakozással a határokon. Reméljük, ebben a két hétben összeszoktak- összebarátkoztak, így az utazás is könnyebben telt.

Az utolsó bejelentkezés csodás kirándulásokról szól: a Meteoráknál járt a Letenyey-s különítmény! Hosszú buszút várt rájuk, de a látvány megérte! Kb 200 lépcsőfok vezetett a kolostorok egyikébe. A diákok jól viselték a nagy tömeget és a keskeny lépcsőket. Idegenvezetőjüktől megtudhatták a görög keleti és a római katolikus egyház eredetét és különbségeit, valamint a kolostorok történetét. Utána az ikonok készítéséről, mondanivalójáról hallhattak egy rövid tájékoztatót. A többszáz méter magas sziklákra épült kolostorok kertjéből lélegzetelállító látvány tárult eléjük!

A közeli kisvárosban aztán volt egy kis szabadidő sétálni, vásárolgatni. Fáradtan, de csodás élményekkel tértek vissza szállásukra.

Másnap két rövidebb kirándulás volt tervben, melyből az egyik sajnos meghiúsult a hegyekben zajló heves eső miatt. ”Zeusz kádja” volt az úticél, egy szorosban lévő vízesés. Nagy lendülettel felkapaszkodtak a kb 2,5 km-es úton, és sajnos szembesülniük kellett vele, hogy az út további részét lezárták a látogatók elől, a lezúdult esővíz miatti veszélyes földcsuszamlások miatt. Így a közeli kisvárosban sétálgattak, míg a busz értük nem jött. Délután az Ófaluba kirándultak el, ahonnan a kilátás a tengerre gyönyörű volt! Estére a szervezők zenés összejövetelt rendeztek, ahol kicsit lazíthattak diákjaink. Erről az eseményről nem érkezett fotó… 

Üdv itthon, Letenyey-sek!

További cikkek

Kapcsolat

Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola

Cím: 8086 Felcsút, Fő út 191.

Telefonszám: +36 (30) 883-85-14

E-mail: [email protected]

Webcím: https://letenyeyiskola.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/letenyeyiskola/

Instagram https://www.instagram.com/letenyeyiskola/