Idén is meghódítjuk Hellászt!

 

Letenyey-s diákjaink egy csoportja, pontosan 21 fő szeptember 18-án útrakelt az Erasmus+ program keretében. Az úti cél ismét Görögország. Az első pár napról kaptunk egy rövid beszámolót tőlük. Köszönjük két kísérő tanárunknak, Gurabi- Horváth Katalinnak és Horváth Gabriellának, hogy figyelnek rájuk, bíztatják őket és velük vannak ügyes- bajos dolgaikban!

Hosszú buszút után (15 óra) megérkeztünk Az Olimposzi Riviéra Poseidon Palace nevű szállodájába. Kedvesen és segítőkészen vártak, rövid tájékoztató után vacsoráztunk, majd elfoglaltuk szállásainkat. Második nap délelőttjén egy hosszabb tájékoztatón vettünk részt. Utána a helyi lehetőségekkel, környezetünkkel és a csoport tagjai egymással ismerkedtek. Többeknek nagy újdonságot jelentett a tenger és a szállodai körülmény. Diákjaink az időpontokat és a megbeszélt szabályokat még pontosan betartották, és már izgatottan várták az infót a következő napi beosztásukról. A napot közös munkanapló írással és beszélgetéssel zártuk. Az este folyamán görög táncest volt a szállodában, kíváncsian követték élőben a görög tánc lépéseit, hangulatát.

Harmadik napunkon már a reggeliztetésben és az ebédeltetésben vettek részt pincéreink. Szakácsaink is megkezdték a munkát a szálloda konyhájában, cukrászaink viszont valami technikai probléma miatt még nem kezdhették meg gyakorlatukat. A gazdákkal egy családi borászatba látogattunk, ahol szőlővel és zöldségtermesztéssel foglalkoznak. Diákjaink salátafélék palántázását és gyomlálását végezték. Megismerkedtek a helyi borkészítés technológiájával és a helyi szőlőfajtákkal, azok betegségeivel. Kis zökkenő a korai ébredésbe csúszott, de a munkába való pontos érkezéssel nem volt gond egyik csoport esetén sem. Délután a programban résztvevő összes iskolának közös csapatépítő feladat volt, amelyben diákjaink aktívan részt vettek.

További cikkek

Kapcsolat

Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola

Cím: 8086 Felcsút, Fő út 191.

Telefonszám: +36 (30) 883-85-14

E-mail: [email protected]

Webcím: https://letenyeyiskola.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/letenyeyiskola/

Instagram https://www.instagram.com/letenyeyiskola/