Letenyey sportnap

Múlt pénteken az érettségi mellett egy másik fontos program - reméljük hagyományteremtő módon,- került megrendezésre: május 10-én iskolánk sportnapot rendezett, amin a 9. évfolyamtól a 11. évfolyamig minden diák részt vett. A sportnap ötletét az idén megrendezésre kerülő XXXIII. nyári olimpiai játékok ihlették, ezzel a rendezvénnyel szerettük volna felkelteni a diákok figyelmét a magyar sporttörténet sikereire, valamint az olimpia eszméjére. Épp ezért a tanulóknak 2 tradicionális kategóriában: pentatlon, szellemi olimpia valamint a kiemelkedő vendéglátós képzésünkre és az egészséges élet alappillérére tekintettel főzőversenyben vártuk az osztályokból alkotott csapatok nevezését.

A pentatlonon minden osztályból korlátlan számban fogadtuk az öt fős csapatok nevezését, akiknek váltófutásban, traktorgumi forgatásban, „exathlon” pályán, labdás ügyességi valamint gyorsasági és erő-állóképességi tesztben kellet megmutatniuk erejük és ügyességük legjavát.

Azoknak a tanulóknak, akik inkább az elméjük pallérozásában jeleskedtek, egy régi, valós olimpiai kategóriát, a szellemi olimpiát (1912-1948) hoztuk el. A nyolc fős csapatoknak különböző feladatokban, mind kollázs készítés, videó készítés és egy szellemi totó kellett jeleskedniük.

Azon tanulóinknak, akik a konyhában jeleskednek, pedig egy egészséges ételt kellett elkészíteniük, előre meghatározott alapanyagokból és feltételek szerint. Az elkészült ételeket aztán a komoly diák valamint tanári zsűri értékelte, ahogy azt egy valós főzőversenyen is tennék.

A napot végül egy kiemelkedő tanár-diák röplabda mérkőzéssel zártuk, amin a diák csapatot közel 20 fő képviselte, míg a tanári csapatot 8 rátermett kolléga – név szerint: Gurabi-Horváth Katalin, Kienholz Zsuzsa, Cseh Kornél, Csiba Zoltán, Kiss Zoltán, Balázs Árpád, Fóris Róbert, Kuti Ádám – képviselte. A mérkőzés a túlerővel szemben, papírforma szerint alakult és a tanári csapatunk 3-0-ásgyőzelmet aratott a diákok csapata fölött! 😊

Összességében egy jó hangulatú napot hagytunk magunk mögött, ami hagyományteremtő erővel bírt! Ezúton is szeretném megköszönni minden kollégának az aktív részvételt és segítséget valamint az iskolánk diákjainak a fegyelmezett, mégis jó hangulatú napot! Nagyon ügyesek voltatok, és nagyon jó volt látni, hogy mi mindent megtesztek a társaitokért és osztályotok dicsőségéért!

Kuti Ádám tanár úr

További cikkek

Kapcsolat

Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola

Cím: 8086 Felcsút, Fő út 191.

Telefonszám: +36 (30) 883-85-14

E-mail: [email protected]

Webcím: https://letenyeyiskola.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/letenyeyiskola/

Instagram https://www.instagram.com/letenyeyiskola/