XI. Szakmai nap a Letenyey-ben

Szakmai nap a Letenyey-ben

Az idő igazolta azt az ötletünket is, hogy a gasztro versenyünkkel egyidőben szakmai napot szervezünk, ahova mindig különböző területekről hívunk kiváló előadókat, akik bemutatják gasztronómiához kapcsolódó tevékenységeiket. Az eddig is sikeres szakmai napi rendezvényeinket az idén megkoronázta három, nagy érdeklődést kiváltó prezentáció: Bemutatkozott a Hernyák borbirtok, és az etyeki pezsgőkészítés rejtelmeibe adott betekintést a Champagne-ban iskolázott Hernyák Tamás. Ezt követően rendkívül izgalmas volt az Etyeki Sajtműhely munkáját és edukációs programját bemutató előadás is, Hegedűs Imre sajtmester prezentációjában. És a végén jött Somogyi Renáta és Füredi Krisztián, a Fagylalt Világbajnokságon bronzérmet elért csapat tagjainak felejthetetlen előadása.

Szakmai napunkon két szakmai szervezet is képviseltette magát:

A Cukrász Ipartestület részéről Erdélyi Balázs szakmai elnök, a Stílusos Vidéki Éttermiség egyesület részéről Ruprecht László elnök. Az elnök uraknak ez úton is köszönjük, hogy jelenlétükkel is emelték a szakmai rendezvényünk jelentőségét!
A tartalmas és nagyon érdekfeszítő szakmai nap végeztével a résztvevők átvonultak a konferencia helyszínéről iskolánk aulájába, ahol a pincérek élőmunkája illetve a szűrizés eredményét ismerhették meg, no meg a versenymunkák megkóstolásának is most jött el az ideje.

További cikkek

Kapcsolat

Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola

Cím: 8086 Felcsút, Fő út 191.

Telefonszám: +36 (30) 883-85-14

E-mail: [email protected]

Webcím: https://letenyeyiskola.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/letenyeyiskola/

Instagram https://www.instagram.com/letenyeyiskola/